Wat is Road 60?

The Way of the Patriarchs
Road60 is de weg die bij de meeste mensen bekend staat als “de weg van de aartsvaders”. Het waren Abraham, Isaac, Jakob en hun kinderen die over deze weg reisden met hun families en hun kuddes om hun zaken af te handelen. De weg verbindt het noorden met het zuiden en heeft Jeruzalem als trots middelpunt. Je kunt er niet omheen dat, wanneer je over deze weg rijdt, je geconfronteerd wordt met verhalen en gebeurtenissen uit de tijd van de Bijbel. Wanneer je bij Sichem rijdt, zie je de berg Moria waar Abraham stond met zijn zoon Isaac. Ga je zuidelijk richting Shilo, dan kom je bij de plek waar tijdelijk -de voorloper van de Tempel- de Tabernakel stond en waar God fysiek woonde door middel van een vuurkolom. Verder zuidelijk over Road60, kom je door Jeruzalem, de hoofdstad van Israel, waar Koning David regeerde en de Tempel van God stond. Uiteindelijk arriveer je in Hebron, de stad waar de aartsvaders hun laatste rustplaats hebben gekregen. Tegenwoordig staat deze weg in Israel bekend als Route/Road/Highway 60. Voor mij persoonlijk is het vooral de weg van de Bijbel. De weg die de slagader symboliseert door het kloppende Bijbelse Hartland, het gebied wat in de Bijbel Judea en Samaria wordt genoemd. Met andere woorden als je echt naar de bron van je Joodse of Christelijke geloof wilt gaan, dan is dit de plek waar je heen moet gaan.

De inspiratie voor mijn bedrijf

Road60 is de naam voor mijn bedrijf geworden, omdat juist aan deze historische weg de lokale Joodse ondernemers wonen en werken die proberen een goed leven op te bouwen voor hun gezinnen en families. Deze bedrijfjes maken de heerlijkste en prachtigste producten die je je maar kunt voorstellen. Ze wonen juist in Judea en Samaria, omdat de God van Israel hun het land Israel als een erfdeel heeft gegeven en zij hieraan willen gehoorzamen. Vanwege de lastige politieke en juridische situatie in het gebied zijn ze vooral op zichzelf aangewezen en wonen velen van hen in een stacaravan met grote gezinnen. In veel gevallen is dat echt nogal schrijnend en dat heeft me dan ook diep geraakt. Ik werd herinnerd aan de woorden uit Romeinen 16 vers 27 en realiseerde me dat het God is die ons Christenen roept om onze “oudste broer“ te ondersteunen in de moeilijke situatie waarin deze mensen zich bevinden. Het is het verlangen van God dat we voor elkaar zorgen en elkaar liefhebben, omdat we bij elkaar horen en samen een prachtige toekomst tegemoet zullen gaan.

God geeft zegen als we naar Hem luisteren en dat zie je ook aan het land Israel wat eerst dor en droog was en nu is veranderd in een groene, vruchtbare oase met uitgestrekte wijngaarden, olijfgaarden, heerlijke groente- en fruitsoorten en nieuwe innovaties die de wereld verbazen. In deze online winkel vinden jullie een divers aanbod van producten die zijn geproduceerd in het hartland of in de Golan hoogten van Israel. Bijzondere en unieke producten uit het land van melk en honing die ik graag aan jullie allemaal van harte wil aanbevelen.